AlmaregårdenAlmaregården
Onsdag-Fredag 13-18
Lördag 10-16
Söndag 12-16
Läs mer om öppettider

Höst på Almaregården

 

Vi finns på Almaregården i Kämpinge, där de sydligaste delarna av Söderslätt i Skåne möter havet. Med influenser från Engelsk trädgård och Italiens Toscana har vår dröm om ett eget smultronställe för dig som tycker om trädgård, växter, heminredning och romantisk lantlig stil, vuxit fram.

Här finner du ett litet sortiment av delikatessostar från Möllans Ost och andra godsaker som marmelader, olivolja, kex och sånt som är gott till ost. Varje vecka säljer vi veckans ostbricka med 3 stycken utvalda delikatessostar för endast 99 kronor. Denna vecka innehåller den Delice de st Pierre (lättkittad ost), Fårost från Baskien (hårdost) och Bleu de auvergne (grönmögelost)

På Söndag den 21:a September har vi kurs i att beskära fruktträd. Här har du chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter Sandgren, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Man får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg. Kursen kräver föranmälan. Läs mer här om kursen.

Vi fortsätter vår rea några veckor till med mellan 30-70% rabatt på perenner, pioner, gräs, klätterväxter, rosor, krukor och diverse saker för trädgården. Välkommen att fynda!

 

Väl mött!


Christina och Peter Sandgren