AlmaregårdenAlmaregårdenAlmaregården
Onsdag- Fredag 13-18
Lördag 10-16
Söndag 12-16
Läs mer om öppettider

Höst på Almaregården

 

Efter att ha haft stängt en tid för semester har vi nu öppnat för säsongen och du är varmt välkommen att besöka oss igen. Parallellt med att vi så smått börjar förberedelserna inför vår julutställning, som öppnar tisdag den 10:e November, så är det verksamhet som vanligt.  Jo, det blir Julinspirationskvällar i år också. De går av stapeln onsdag & torsdag 11/11 och 12/11. Mer information och inbjudan får du i vårt nyhetsmail framöver.


På vår delikatessavdelning finner du nu en hel del nyheter för hösten och vi fortsätter såklart med veckans ostbricka från Möllans ost. 3 ostar för 99 kronor!

På Torsdag den 8 Oktober har vi ostprovning här på Almaregården. Mårten Bergroth från Möllans Ost i Malmö kommer hit och tillsammans får vi provsmaka ostar samtidigt som Mårten delar med sig av sin breda kunskap om ostar och drycker. Vi börjar klockan 19. Detta är ett arrangemang som vi vill att du föranmäler dig till senast söndag den 4 oktober. Kostnaden är 395 kronor per person. ( Vi förbehåller oss rätten till att ställa in ostprovningen i händelse av att det blir för få deltagare. Du meddelas i så fall senast 5/10.)

Söndagen den 4 Oktober håller vi vår årliga kurs i fruktträdsbeskärning. Här har du chansen att lära dig klippa fruktträd av Peter, certifierad trädbeskärare med Grönt Kort från Riksförbundet Svensk Trädgård. Han går igenom trädets fysiologi och grunderna i beskärning av fruktträd i blomsterbutiken på Almaregården. Därefter får deltagarna följa med ut i trädgården och beskära allt från unga till gamla träd. Man får tips på renovering av gamla fruktträd och möjlighet att prova på olika verktyg. Detta är ett arrangemang som vi vill att du föranmäler dig till senast fredag den 2 oktober. Kostnaden är 595 kronor per person. ( Vi förbehåller oss rätten till att ställa in kursen i händelse av att det blir för få deltagare. Du meddelas i så fall senast 3/10.)

Varmt välkommen att besöka oss på Almaregården.
Christina & Peter